Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl960g3264kcal134.4g614.4g29.8g52.8g
Vehnänalkio, 0,25 dl200g640kcal58g66g16.2g28g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl400g3600kcal0g0g400g0g
Rahka, valio1200g780kcal120g50.4g3.6g0g
Mustikka metsä- 1440g634kcal7.2g92.2g8.6g47.5g
Kananmuna kuoreton 1760g2511kcal220g5.3g180.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 1600g548kcal49g80g1.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g96g384kcal0g95g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16752g30382kcal1181.4g3395.4g1280.4g257g
Valittu annoskoko8376g15191kcal590.7g1697.7g640.2g128.5g
Annoskoko puolitettuna4188g7596kcal295.4g848.9g320.1g64.3g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558