Papu-kasvissosekeitto

Tämä ohje on Vihreän Langan sivuilta; alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kidneypapuja sekä tavallista tomaattimurskaa + 1rkl chilimausteseosta (voisi varmaan olla esim sambal oelekia, 1 rkl chiliä on kyllä aika paljon eli harkinnan ja toleranssin mukaan).

Pilko sipuli, juuriselleri ja porkkana, kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki öljyssä (varo ettei öljy kuumene liikaa, varsinkin teräskattilassa vihannekset kärähtävät todella helposti).

Pilko valkosipuli veitsellä (älä purista ettei mausta tule kitkerää), lisää kattilaan ja kääntele puolisen minuuttia.

Kumoa mukaan valutetut ja huuhdellut pavut (huom, ohjeen pavut ovat valmiiksi keitettyjä, ns purkkipapuja), chilitomaattimurska, vesi, soija ja sokeri.

Anna keiton kypsyä hiljaa kannen alla poreillen, kunnes vihannekset ovat kypsiä, noin 20-30 min. Soseuta keitto, lisää kerma (jos haluat vegaanisen keiton, käytä kaurakermaa), sitruunamehu ja persilja.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kuumenna keitto varovasti uudestaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Juuriselleri 40g13kcal0.5g1.8g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g40g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Ruokaöljy keskiarvo 11g99kcal0g0g11.2g0g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g156g55kcal2.5g10.8g0.2g0g
Soijakastike 24g15kcal1.2g2.3g0g0g
Sokeri 4.8g20kcal0g4.8g0g0g
Valion ruokakerma 15%80g128kcal2.6g2.6g12g0g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Luomu suuret valkoiset pavut (Goggreen), annos 230g136g143kcal9.5g19g1.4g10.9g
Vesi240g0kcal0g0g0g0g
Persilja 3.2g0.9kcal0g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1676g1024kcal35.6g96.6g50.4g29.8g
Valittu annoskoko838g512kcal17.8g48.3g25.2g14.9g
Annoskoko puolitettuna419g256kcal8.9g24.2g12.6g7.5g
Arvot/100g100g61kcal2.1g5.8g3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325037