Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen333g110kcal11g16.3g0g0g
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g83g67kcal1.2g5.6g4.2g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 300g228kcal5.6g46.5g0.6g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1676g831kcal36.6g140.6g9.8g7.4g
Valittu annoskoko838g416kcal18.3g70.3g4.9g3.7g
Annoskoko puolitettuna419g208kcal9.2g35.2g2.5g1.9g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324