Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3331g1099kcal109.9g163.2g0g0g
Vesi799g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g833g666kcal12.5g55.8g41.6g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2998g2282kcal56.4g464.6g6g30g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16760g8310kcal368g1405.6g96.8g73.6g
Valittu annoskoko8380g4155kcal184g702.8g48.4g36.8g
Annoskoko puolitettuna4190g2078kcal92g351.4g24.2g18.4g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324