Kasvis-peruna-fetagratiini

Paloittele kukkakaalia ja parsakaalia sekä viipaloi perunat.

Esikeitä perunoita n.5-10 min ja vihanneksia n.5 min (keitinvedessä suolaa).

Sekoita 250ml Flora Kevyt&Paksua ja 2,5dl rasvatonta maitoa sekä mausta makusi mukaan (esim.

suola, valkopippuri, muskottipähkinä).

Riko kaksi munaa erilliseen astiaan ja riko munien rakenne.

Kaada kasvikset ja perunat voideltuun vuokaan odottamaan (käytä esim.

rypsi/oliiviöljyä).

Valmista kastike: sulata 1 rkl voita/margariinia ja lisää 1 rkl öljyä.

Lisää 2 rkl vehnäjauhoja VAROVASTI, sekoita vispilällä koko ajan, älä ruskista! Lisää maito-"kerma"-seos pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti ja anna jäähtyä hetki (riittää, ettei kiehu enää).

Lisää munat ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.

Heitä feta joukkoon ja anna hieman sulaa.

Kaada vuokaan kasvisten ja perunoiden päälle.

(Jos on varaa, voi päälle ripotella ihan pikkuisen juustoraastetta)

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min (viime minuuteiksi voit kääntää uunin oikein kuumalle, saat kauniin ruskean pinnan).

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Mipe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 960g333kcal44g18.5g2.9g23.8g
Kukkakaali 1152g277kcal20.9g25.3g3.5g26.5g
Peruna, keskikokoinen 60g2368g1421kcal35.5g307.8g2.4g21.3g
Feta, Arla Apetina 3%1280g1408kcal230.4g25.6g38.4g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1600g960kcal16g72g64g0g
Kananmuna kuoreton 768g1096kcal96g2.3g78.7g0g
Rypsiöljy 256g2264kcal0g0g256g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16768g15518kcal885.6g903g891.8g143.2g
Valittu annoskoko8384g7759kcal442.8g451.5g445.9g71.6g
Annoskoko puolitettuna4192g3880kcal221.4g225.8g223g35.8g
Arvot/100g100g93kcal5.3g5.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101275