Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 700g879kcal77g1.8g63.1g0g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g200g620kcal36g82g16g36g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl1040g3848kcal124.8g769.6g21.8g36.4g
Leivinjauhe 60g105kcal3.1g22.7g0g0.3g
Neljänviljanhiutale 240g791kcal24.2g139.3g8.4g27.6g
Fariinisokeri280g1137kcal0g279.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g24g87kcal0.8g19.1g0.8g0g
Rypsiöljy 360g3184kcal0g0g360g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 800g365kcal24g38.4g12g0g
Raparperi 4000g1347kcal27.6g220g4g56g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16768g30246kcal635g4503.8g972.2g312.6g
Valittu annoskoko8384g15123kcal317.5g2251.9g486.1g156.3g
Annoskoko puolitettuna4192g7562kcal158.8g1126g243.1g78.2g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733