Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g2857g971kcal5.7g202.8g8.6g51.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)810g5833kcal0.8g0.8g648.1g0g
Sokeri1066g4328kcal0g1064.9g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1226g4413kcal159.4g858.1g25.7g45.4g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.1g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl1066g3624kcal21.3g32g373.1g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1333g866kcal146.6g56g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16768g40166kcal670.4g4449.4g2119g193.8g
Valittu annoskoko8384g20083kcal335.2g2224.7g1059.5g96.9g
Annoskoko puolitettuna4192g10041kcal167.6g1112.4g529.8g48.5g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574