Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl6.8g61kcal0g0g6.8g0g
Tomaattisose tomaattipyree 7.5g5.7kcal0.3g1g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz10g10kcal0.1g2.4g0g0.1g
Chili mausteseos, Old El Paso4g11kcal0.3g2g0.2g0g
Kanaliemi rainbow 1 L400g200kcal16g4g16g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g100g124kcal3g25.6g0.2g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g125g51kcal1.8g10.1g0.4g0g
Timjami 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g7.5g11kcal1.2g0.1g0.7g0g
Aito nakki HK (500g)150g360kcal18g4.5g30g0g
Persilja 3g0.8kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1678g1686kcal82g102g108.8g1.8g
Valittu annoskoko839g843kcal41g51g54.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna420g421kcal20.5g25.5g27.2g0.5g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460