Ruisleipä omatekoinen

JUURI:
-3-4 ruisleipä- tai hapankorppupalaa
(jatkossa 1 dl pakastettua taikinaa)
-1 l haaleaa vettä
-1 l ruisjauhoja
TAIKINA:
-1,5 dl haaleaa vettä
-50 g hiivaa
-1 dl pellavarouhetta
-1,5 dl soijarouhetta
-2 rkl suolaa
-1 rkl sokeria
-1,2 l ruisjauhoja
JUUREN VALMISTUS:
-Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois
-Murenna palat hienoksi kulhoon
-Lisää vesi ja jauhot vatkaten
-Anna juuren seistä vähintään 1 vrk
liinan alla
-Juuri kuplii ja tuoksuu happamelta
TAIKINAN VALMISTUS:
-Lisää veteen hiiva, suola, sokeri ja
pellava- sekä soijarouheet
(pellava- ja soijarouheen voi jättää
pois)
-Anna turvota n. 15 min
-Alusta taikinaan ruisjauhot
(Taikinasta melko tiivistä)
-Ota taikinasta pala pakasteeseen
-Kohota taikinaa 3-6 tuntiin
LEIPOMINEN:
-Leivo 3-4 limppua
-Kohota leivät liinan alla
-Paista aluksi 15 min 240 asteessa
-Jatka 45 min 180 asteessa
Kypsä leipä kuulostaa ontolta
JÄÄHDYTYS:
-Kääri leivät pyyhkeisiin ja laita
muovipussiin pehmenemään 1-3 h

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2797 grammaa

Mlt65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g3900g11895kcal378.3g2390.7g78g565.5g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g165g797kcal40.4g54.9g47.5g46.9g
Soijarouhe, tumma/vaalea, Soyappetit150g482kcal78g42g0.8g24g
Suola, annos 3g90g0kcal0g0g0g0g
Sokeri36g146kcal0g36g0g0g
Hiiva, 50g150g92kcal19.7g1.7g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 3900g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16782g26822kcal1032.8g5050.6g253.8g1272.8g
Valittu annoskoko8391g13411kcal516.4g2525.3g126.9g636.4g
Annoskoko puolitettuna4196g6706kcal258.2g1262.7g63.5g318.2g
Arvot/100g100g160kcal6.2g30.1g1.5g7.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=125369