Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%4.4g11kcal0.6g0.5g0.2g2.1g
Kuivahiiva, annos 11g1.2g4.3kcal0.5g0.5g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g122kcal3.6g24.8g0.4g1.2g
Oivariini, 60 (100g)3.3g18kcal0g0g2g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)2.2g2.6kcal0g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana168g383kcal9.4g54.4g12.6g6.6g
Valittu annoskoko84g191kcal4.7g27.2g6.3g3.3g
Annoskoko puolitettuna42g96kcal2.4g13.6g3.2g1.7g
Arvot/100g100g228kcal5.6g32.3g7.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100531