Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 13g5.5kcal1.3g0.1g0g0g
Sokeri 22g89kcal0g21.8g0g0g
Flora Vanilla 12%27g52kcal1.2g4.4g3.3g0g
Puolukka 22g8.5kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana168g309kcal5.2g55.6g6.8g1.2g
Valittu annoskoko84g154kcal2.6g27.8g3.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna42g77kcal1.3g13.9g1.7g0.3g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33.1g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133