Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 7.3g3kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Voi 10g69kcal0.1g0g7.7g0g
Suklaa tumma 29g151kcal1.1g15.6g9.1g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g18kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Sokeri 11g45kcal0g10.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana168g632kcal9g61g38.4g4g
Valittu annoskoko84g316kcal4.5g30.5g19.2g2g
Annoskoko puolitettuna42g158kcal2.3g15.3g9.6g1g
Arvot/100g100g376kcal5.4g36.3g22.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353