Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 34g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)3.3g3.3kcal0.6g0g0.1g0.1g
Poronkäristys, lapin liha 240g11g17kcal2.1g0g0.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 8.1g6.1kcal0.2g1.2g0g0.1g
Sipuli 10g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Palsternakka 2.4g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Juuriselleri 2.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 8.8g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lanttu 4.3g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana169g73kcal6.2g5.8g1.8g1.8g
Valittu annoskoko85g36kcal3.1g2.9g0.9g0.9g
Annoskoko puolitettuna42g18kcal1.6g1.5g0.5g0.5g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65272