Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 33g13kcal0.3g2.3g0.1g0.8g
Vesi24g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g0.5g1.6kcal0g0.1g0.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow0.2g2.1kcal0g0g0.2g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g8.4g25kcal1.8g0.1g1.8g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g9g5.4kcal0.4g0.5g0.2g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g2.3g8kcal0.5g0g0.7g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g2.8g5.6kcal0.2g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana169g124kcal6.6g6.6g7.2g1.8g
Valittu annoskoko85g62kcal3.3g3.3g3.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna42g31kcal1.7g1.7g1.8g0.5g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.9g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589