Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)15g51kcal2g8.2g1g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g24kcal0.7g5g0.1g0.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 2g6.1kcal0.2g1.1g0g0.3g
Flora margariini 60, annos 10g3.6g20kcal0g0g2.2g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 7.3g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu4.4g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Fariinisokeri7.3g30kcal0g7.3g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)15g10kcal0.5g0.7g0.5g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g4.4g6.2kcal0.5g0g0.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g3.6g11kcal0g2g0g1.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Raparperi 15g4.9kcal0.1g0.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana170g348kcal9.4g52.8g9.4g7.8g
Valittu annoskoko85g174kcal4.7g26.4g4.7g3.9g
Annoskoko puolitettuna43g87kcal2.4g13.2g2.4g2g
Arvot/100g100g205kcal5.5g31.1g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219