Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 390g128kcal2.4g21.7g0.8g9.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 280g213kcal5.3g43.4g0.6g2.8g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.7g4.9kcal0.4g0.8g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 7.3g22kcal0.7g1g1.7g0.1g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Basilika, kuivattu 1g2.5kcal0.1g0.2g0g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen67g22kcal2.2g3.3g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 20g35kcal1.5g0.5g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g901kcal27.4g149.8g12.6g29.8g
Valittu annoskoko840g451kcal13.7g74.9g6.3g14.9g
Annoskoko puolitettuna420g225kcal6.9g37.5g3.2g7.5g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242