Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 200g94kcal3.6g14.3g1.8g2.5g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 8g24kcal0g5.9g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 5.4g48kcal0g0g5.4g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g80g248kcal9.6g57.5g2.2g9.6g
Pellavansiemenet, Pellavainen40g184kcal7.9g0.4g16.7g12.2g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g120g432kcal15.6g82.7g3.6g12g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g280g979kcal37.8g183.5g8.1g15.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g4016kcal149g688.6g75.6g103.4g
Valittu annoskoko840g2008kcal74.5g344.3g37.8g51.7g
Annoskoko puolitettuna420g1004kcal37.3g172.2g18.9g25.9g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544