Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 119g446kcal17.3g68g8.7g11.9g
Vehnäjauho puolikarkea 291g997kcal29.6g203.5g3.5g10.2g
Sokeri 8.9g36kcal0g8.9g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 373g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)37g268kcal0.4g0.4g29.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g3496kcal94.6g561.6g84g44.2g
Valittu annoskoko840g1748kcal47.3g280.8g42g22.1g
Annoskoko puolitettuna420g874kcal23.7g140.4g21g11.1g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623