Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt200g92kcal6.4g9.6g3g0g
Hiiva, 50g20g12kcal2.6g0.2g0.1g0g
Sokeri 56g227kcal0g55.8g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4g12kcal0.4g2.4g0.3g1.1g
Kananmuna 50g(kpl)20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 439g1506kcal44.7g307.3g5.3g15.4g
Voi 60g434kcal0.7g0.2g48.7g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g40g128kcal6.8g18.4g3g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g4873kcal127.6g788g124.4g47g
Valittu annoskoko840g2436kcal63.8g394g62.2g23.5g
Annoskoko puolitettuna420g1218kcal31.9g197g31.1g11.8g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726