Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi235g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g76g21kcal0.5g4g0.2g1.9g
Ruokajogurtti Valio59g53kcal2.7g3g3.5g0g
Hunaja 11g36kcal0.1g8.7g0g0g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala211g675kcal31.6g124.4g5.5g21.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%25g61kcal3.4g2.7g1.4g12g
Kuivahiiva, annos 11g6.6g24kcal3g2.6g0.4g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g209g753kcal27.2g146.4g4.4g7.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g3265kcal137g583.6g33.2g85.4g
Valittu annoskoko840g1633kcal68.5g291.8g16.6g42.7g
Annoskoko puolitettuna420g816kcal34.3g145.9g8.3g21.4g
Arvot/100g100g194kcal8.2g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619