Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl68g608kcal0g0g67.6g0g
Tomaattisose tomaattipyree 75g57kcal3.4g9.7g0.2g0.8g
Ketsuppi, Heinz100g103kcal0.9g24.1g0.1g1.2g
Chili mausteseos, Old El Paso40g112kcal3.2g19.6g2.4g0g
Kanaliemi rainbow 1 L4005g2002kcal160.2g40g160.2g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g1001g1242kcal30g256.3g2g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g1252g513kcal17.5g101.4g3.8g0g
Timjami 2.5g7.1kcal0.2g0.7g0.2g0.9g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g75g113kcal12g0.8g6.8g0g
Aito nakki HK (500g)1502g3604kcal180.2g45.1g300.4g0g
Persilja 30g8.2kcal0.4g0.3g0.1g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16800g16875kcal822.6g1020g1088.6g19.2g
Valittu annoskoko8400g8437kcal411.3g510g544.3g9.6g
Annoskoko puolitettuna4200g4219kcal205.7g255g272.2g4.8g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460