Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1200g1980kcal36g48g180g0g
Valkoviini kuiva 600g411kcal1.9g3.6g0g0g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g3600g1296kcal32.4g266.4g10.8g126g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g120g1080kcal0g0g120g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Broileri rintafile,maustamaton2700g2784kcal623.7g0.3g27g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16812g15316kcal1399.6g664.6g676.8g258g
Valittu annoskoko8406g7658kcal699.8g332.3g338.4g129g
Annoskoko puolitettuna4203g3829kcal349.9g166.2g169.2g64.5g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012