Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 2000g940kcal36.4g143.2g18.4g25.2g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 80g241kcal0.1g59.3g0g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g800g2480kcal96g576g21.6g96g
Pellavansiemenet, Pellavainen400g1840kcal79.2g4g167.6g122.4g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g1200g4320kcal156g828g36g120g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g2800g9800kcal378g1836.8g81.2g154g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16816g40198kcal1491.4g6894.6g757.6g1035.2g
Valittu annoskoko8408g20099kcal745.7g3447.3g378.8g517.6g
Annoskoko puolitettuna4204g10050kcal372.9g1723.7g189.4g258.8g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544