Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala85g271kcal12.7g49.9g2.2g8.5g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton11g36kcal2.6g1.2g2.3g0g
Voi vähäsuolainen 56g409kcal0.7g0.2g45.8g0g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Vesi34g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 66g477kcal0.8g0.3g53.5g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g132g460kcal2.2g117.1g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 83g115kcal10.3g0.2g8.1g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton23g72kcal5.2g2.4g4.7g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark56g299kcal4.5g18g23.7g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g113g135kcal3.2g5.1g11.3g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl160g543kcal3.2g4.8g55.9g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark15g80kcal1.2g4.8g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1683g5867kcal93.2g426g427.6g17.2g
Valittu annoskoko842g2934kcal46.6g213g213.8g8.6g
Annoskoko puolitettuna421g1467kcal23.3g106.5g106.9g4.3g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045