Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g2004g400kcal24g64.1g7g0g
Basilika, tuore 401g109kcal12.5g4.2g3.2g6.4g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl802g641kcal8g36.1g56.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g2725g9538kcal218g2043.9g46.3g81.8g
Valkoviini kuiva 1603g1099kcal5g9.6g0g0g
Voi 112g814kcal1.3g0.4g91.2g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g224g269kcal5.6g13.5g20.2g3.4g
Sipuli (kuorittu)481g130kcal6.3g23.1g1g8.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g64g67kcal5.1g10.5g0.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16832g26133kcal571.6g4410.8g450.8g202.2g
Valittu annoskoko8416g13066kcal285.8g2205.4g225.4g101.1g
Annoskoko puolitettuna4208g6533kcal142.9g1102.7g112.7g50.6g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251423