Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)2100g399kcal29.4g39.9g10.5g52.5g
Kukkakaali 840g202kcal15.2g18.5g2.5g19.3g
Jauheliha, sika-nauta 2800g6200kcal490g0g476g0g
Pekoni rasvainen 595g2237kcal71.4g0g220.1g0g
Sinappi 224g294kcal9.8g31.6g13.4g3.8g
Oliiviöljy 189g1671kcal0g0g189g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 700g2311kcal14g21g245g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g630g170kcal8.2g30.2g1.3g10.7g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g350g525kcal56g3.5g31.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16856g28020kcal1388g289.4g2378.6g172.6g
Valittu annoskoko8428g14010kcal694g144.7g1189.3g86.3g
Annoskoko puolitettuna4214g7005kcal347g72.4g594.7g43.2g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178