Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 141g48kcal4.3g6.9g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa112g337kcal25.8g0g25.8g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 2.8g15kcal0g0g1.7g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g56g180kcal7.3g34.8g1.4g5.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)225g56kcal2.2g12.4g0g3.1g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)3.1g8.7kcal0.3g0.6g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 281g639kcal53.4g0g47.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1687g2621kcal188.8g119.8g155g17.2g
Valittu annoskoko844g1311kcal94.4g59.9g77.5g8.6g
Annoskoko puolitettuna422g655kcal47.2g30g38.8g4.3g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191