Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Valkosipuli 144g156kcal11.4g23.5g0.9g3g
Oliiviöljy 144g1273kcal0g0g144g0g
Lehtikaali 1440g573kcal49.5g58.5g8.6g28.8g
Kaali, valkokaali2400g506kcal28.8g81.6g4.8g50.4g
Sitruunamehu, laimentamaton240g50kcal0.7g3.8g0g0.2g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g1440g86kcal2.9g5.8g5.8g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g1440g1728kcal49g51.8g144g0g
Hasselpähkinä 480g3091kcal67.7g16.3g292.8g84g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16896g15319kcal438.8g551.8g1204.6g357.2g
Valittu annoskoko8448g7659kcal219.4g275.9g602.3g178.6g
Annoskoko puolitettuna4224g3830kcal109.7g138g301.2g89.3g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400