Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)429g1503kcal51.5g296.2g8.2g21.5g
Vesi, vesijohtovesi 271g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g68g224kcal10.8g3.7g18.3g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 18g36kcal0.2g0.3g3.6g0.8g
Kuivahiiva, annos 11g5g18kcal2.2g2g0.3g0g
Siirappi 6.8g20kcal0g5g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)23g163kcal0g0g18.1g0g
Auringonkukansiemen 23g134kcal5.2g2.8g11.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1692g4195kcal139.8g620g119.4g47.4g
Valittu annoskoko846g2097kcal69.9g310g59.7g23.7g
Annoskoko puolitettuna423g1049kcal35g155g29.9g11.9g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.6g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054