Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 197g1431kcal2.3g0.8g160.3g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 18g74kcal0.5g17.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 153g192kcal16.8g0.4g13.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g208g1246kcal49.8g13.7g112.1g0g
Leivinjauhe 5.2g9kcal0.3g2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 132g437kcal2.6g4g46.3g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl23g150kcal3.3g0.8g14.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g109g170kcal0.4g41.4g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1692g7416kcal152g161.4g695g1.8g
Valittu annoskoko846g3708kcal76g80.7g347.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna423g1854kcal38g40.4g173.8g0.5g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223