Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g300g1201kcal0g300.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini15g52kcal12.8g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g1000g250kcal14g46g3g37g
Vaahtoutuva vaniljakastike1251g2001kcal60g200.1g112.5g2.5g
Vispikerma, Pirkka 2 dl1251g4252kcal25g33.8g450.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1361g1714kcal149.7g4.1g122.5g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta407g1464kcal52.9g284.7g8.5g14.2g
Fariinisokeri1000g4062kcal0g999.4g0g0g
Voi 625g4536kcal7.4g2.5g508.3g0g
Suklaa tumma 1251g6459kcal48.8g666g387.7g66.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16920g51981kcal741.2g5073.4g3185.4g240g
Valittu annoskoko8460g25991kcal370.6g2536.7g1592.7g120g
Annoskoko puolitettuna4230g12995kcal185.3g1268.4g796.4g60g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551