Riista seljanka

Kuori perunat sipuli ja porkkana sekä renssaa kaali.

Kuutioi perunat ja sipulit, viipaloi ohuiksi siivuiksi porkkanat, ja suikaloi kaali.

Kuullota kasvikset kattilassa hyvin, pienen voinokareen kera.

Kuutioi peuran liha ja ruskista se pienen voi nokareen kera.

Laita ruskistetut lihat kattilaan.

Lisää vesi, tomaattipüre, yrtit joista listalta puuttui lipstikka 2 lehteä ja laakerinlehti 4 lehteä.

Niin ja lisää sienet, mulla ne oli kuivia mustiatorvisieniä kuivana toi määrä.

Lisää muutkin mausteet.

Keitä hiljaisella tulella kypsäksi.

Nauti joko smetanalla tai ilman.

Seuraavana päivänä aina parempaa.

tämä on aika syksyinen tai talvinen ohje.

Mutta mulla se oli mitä kaapistalöytyy..

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 705 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peuranliha keskiarvo, annos 100g576g905kcal125.6g0g40.9g0g
Sipuli (kuorittu)144g39kcal1.9g6.9g0.3g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g480g134kcal2.9g28.6g1g12g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 960g528kcal15.4g126.6g1.6g8.2g
Sieni tatti, hapero 96g27kcal1.8g2.8g0.5g1.8g
Maustepippuri, annos 1g10g0.3kcal0g0g0.1g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk48g19kcal0.8g3.6g0g2.4g
Vesi5762g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali288g61kcal3.5g9.8g0.6g6g
Voi, 1 tl, 5 g36g263kcal0.4g0.4g28.8g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g10g1.9kcal0g0.6g0g0g
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g24g40kcal4.2g5.1g0.3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16920g4101kcal315.6g378g149g72.4g
Valittu annoskoko8460g2051kcal157.8g189g74.5g36.2g
Annoskoko puolitettuna4230g1025kcal78.9g94.5g37.3g18.1g
Arvot/100g100g24kcal1.9g2.2g0.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291936