Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl2103g7150kcal42.1g63.1g736g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g1803g6489kcal126.2g1243.8g108.2g0g
Sokeri240g976kcal0g240.1g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä2103g1262kcal10.5g315.4g0g23.1g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g901g757kcal9.9g164.9g3.6g16.2g
Kiivi kuorittu 721g338kcal0g51.1g4.3g19.5g
Hyytelösokeri Dan Sukker601g2343kcal0.2g582.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16944g38631kcal377.8g5322.4g1704.2g117.6g
Valittu annoskoko8472g19315kcal188.9g2661.2g852.1g58.8g
Annoskoko puolitettuna4236g9658kcal94.5g1330.6g426.1g29.4g
Arvot/100g100g228kcal2.2g31.4g10.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128524