Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 117g166kcal14.6g0.3g11.9g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g25g80kcal4.8g3.3g5.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai29g102kcal3.5g20.7g0.6g0.9g
Perunajauho 1dl=70g34g114kcal0g28g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike264g423kcal12.7g42.3g23.8g0.5g
Sokeri 68g277kcal0g68.3g0g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)24g111kcal2.9g12.1g5.8g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g251g163kcal27.6g10.5g0.8g0g
Liivatelehti, gelatiini11g39kcal9.5g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g17g89kcal1.1g7g6.6g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1696g3136kcal153.6g386.6g109.6g3.8g
Valittu annoskoko848g1568kcal76.8g193.3g54.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna424g784kcal38.4g96.7g27.4g1g
Arvot/100g100g185kcal9.1g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205