Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 80g579kcal1g0.3g64.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai166g581kcal19.9g117.9g3.5g5g
Sokeri 81g331kcal0g81.4g0g0g
Leivinjauhe 3.2g5.6kcal0.2g1.2g0g0g
Ruokasooda 3.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 64g19kcal1.8g2.3g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Raparperi 192g65kcal1.3g10.5g0.2g2.7g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 64g85kcal1.7g2g7.7g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g80g48kcal8g3.4g0.2g0g
Sokeri 54g220kcal0g54.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 35g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.8g19kcal0g4.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1696g4081kcal81g562.6g164g15.4g
Valittu annoskoko848g2040kcal40.5g281.3g82g7.7g
Annoskoko puolitettuna424g1020kcal20.3g140.7g41g3.9g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574