Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1600g5097kcal390.1g731.2g30.4g142.4g
Vesi, vesijohtovesi 6000g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Sipuli 240g73kcal3g11.5g0.5g4.1g
Pinaatti 600g80kcal9.7g2.4g1.8g7.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16960g11207kcal805.6g1490.2g145.4g308.6g
Valittu annoskoko8480g5603kcal402.8g745.1g72.7g154.3g
Annoskoko puolitettuna4240g2802kcal201.4g372.6g36.4g77.2g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385