Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 799g5792kcal9.5g3.2g649.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1661g5813kcal199.3g1179.2g34.9g49.8g
Sokeri 815g3306kcal0g813.6g0g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Ruokasooda 32g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 639g192kcal18.4g23g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 176g251kcal22g0.5g18g0g
Raparperi 1916g645kcal13.2g105.4g1.9g26.8g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 639g845kcal16.8g20.4g76.7g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g799g479kcal79.8g34.3g2.4g0g
Sokeri 543g2204kcal0g542.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 351g501kcal43.9g1.1g36g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16960g40808kcal809.2g5628.4g1639.4g153.6g
Valittu annoskoko8480g20404kcal404.6g2814.2g819.7g76.8g
Annoskoko puolitettuna4240g10202kcal202.3g1407.1g409.9g38.4g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574