Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g60g53kcal4.5g0.5g3.6g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)38g143kcal0.2g2.4g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g91g1.6g4.5g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g350g119kcal0.7g24.8g1g6.3g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g125g88kcal15g5g0.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1698g2757kcal70g426.8g78.8g21.6g
Valittu annoskoko849g1379kcal35g213.4g39.4g10.8g
Annoskoko puolitettuna425g689kcal17.5g106.7g19.7g5.4g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500