Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3032g640kcal36.4g103.1g6.1g63.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g871g244kcal5.2g51.8g1.7g21.8g
Sipuli (käsittelemätön)871g236kcal11.3g41.8g1.7g14.8g
Vesi1201g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g2402g4083kcal480.3g0g240.2g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen120g480kcal8.4g2.4g48g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16992g11365kcal1083.2g398.2g595.4g200.6g
Valittu annoskoko8496g5683kcal541.6g199.1g297.7g100.3g
Annoskoko puolitettuna4248g2841kcal270.8g99.6g148.9g50.2g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241