Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1951g6696kcal198.8g1366g23.4g68.3g
Sokeri 1021g4143kcal0g1019.7g0g0g
Leivinjauhe 75g132kcal3.9g28.4g0g0.4g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1201g673kcal102.1g60g2.4g0g
Kananmuna kuoreton 991g1413kcal123.8g3g101.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g2402g2017kcal26.4g439.5g9.6g43.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 856g6066kcal3.3g0g684.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16992g42280kcal916.6g5833.2g1642.8g223.8g
Valittu annoskoko8496g21140kcal458.3g2916.6g821.4g111.9g
Annoskoko puolitettuna4248g10570kcal229.2g1458.3g410.7g56g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596