Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g901g1711kcal21.6g36g171.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1801g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)108g324kcal9.7g10.8g25.9g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka480g394kcal16.3g91.3g4.8g4.8g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 300g128kcal10.1g14.4g3g0g
Valkoviini makea 720g697kcal2.2g43.2g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 2401g5318kcal420.2g0g408.2g0g
Persilja 12g3.3kcal0.2g0.1g0g1g
Porkkana 841g275kcal5.2g46.7g1.7g21.4g
Lehtiselleri 180g23kcal2g2g0.4g1.8g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23.1g1g8.2g
Oliiviöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Voi 180g1307kcal2.1g0.7g146.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16992g22138kcal993g541.2g1693.4g78g
Valittu annoskoko8496g11069kcal496.5g270.6g846.7g39g
Annoskoko puolitettuna4248g5534kcal248.3g135.3g423.4g19.5g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165