Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali48g10kcal0.6g1.6g0.1g1g
Viinietikka 2g0.4kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.6g4.9kcal0g0g0.6g0g
Sokeri2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g12g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana170g57kcal1.4g9g1.4g2.6g
Valittu annoskoko85g28kcal0.7g4.5g0.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna43g14kcal0.4g2.3g0.4g0.7g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.3g0.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649