Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 8.6g27kcal0.9g5.1g0.2g0.5g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g14g41kcal1.4g8g0.3g2.8g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.9g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 24g25kcal5.3g0g0.4g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g17g54kcal3.3g0.9g4.3g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)3.9g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana170g314kcal22g29.8g12g6.6g
Valittu annoskoko85g157kcal11g14.9g6g3.3g
Annoskoko puolitettuna43g79kcal5.5g7.5g3g1.7g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7.1g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135