Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g15g13kcal1.1g0.1g0.9g0g
Sokeri11g43kcal0g10.6g0g0g
Ruisjauho, 1 dl6.2g20kcal0.7g4g0.1g0.9g
Perunajauho 1dl=70g2.2g7.3kcal0g1.8g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Liivate 1.9g6.5kcal1.6g0g0g0g
Puolukka 11g4.4kcal0g0.8g0.1g0.3g
Sokeri6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)16g39kcal0.4g0.6g3.9g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki16g8.7kcal1.3g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana170g336kcal10.2g50.2g10g2.4g
Valittu annoskoko85g168kcal5.1g25.1g5g1.2g
Annoskoko puolitettuna43g84kcal2.6g12.6g2.5g0.6g
Arvot/100g100g198kcal6g29.5g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623