Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g31g6.3kcal0.2g1.2g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha25g42kcal4.7g0g2.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.7g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk8.7g3.4kcal0.1g0.7g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana170g118kcal10.6g6.4g5.4g2.4g
Valittu annoskoko85g59kcal5.3g3.2g2.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna43g29kcal2.7g1.6g1.4g0.6g
Arvot/100g100g69kcal6.2g3.8g3.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421