Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 33g8kcal0.6g0.7g0.1g0.8g
Purjosipuli 6.7g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g1.3g4.6kcal0g0g0.5g0g
Kasvisliemi laimennettu 33g3.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g8.3g20kcal1.3g0.3g1.7g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana171g96kcal4.4g2.8g7.2g1.8g
Valittu annoskoko85g48kcal2.2g1.4g3.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna43g24kcal1.1g0.7g1.8g0.5g
Arvot/100g100g56kcal2.6g1.6g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518