Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g27g25kcal1.6g4.1g0g0g
Paprika vihreä 7.4g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)8.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen2.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska27g8.2kcal0.4g1.8g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.7g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g11g43kcal2.8g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana171g166kcal10.4g14g7.4g0.4g
Valittu annoskoko86g83kcal5.2g7g3.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna43g42kcal2.6g3.5g1.9g0.1g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908