Mustikkapaistos

Sekoita 1 tl leivinjauhe 1½ dl jauhoihin ja sekoita paistospohjan ainekset (1 dl ruishiutaleita, 1 dl fariinisokeria, 1 dl voisulaa, muna) keskenään taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn vuoan pohjalle.

Levitä päälle mustikat (3 dl). Sekoita muruseos (½dl voisulaa, 1 dl fariinisokeria, 2 dl ruishiutaleita) ja ripottele seos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl11g39kcal1.3g7.8g0.2g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruishiutaleet, Myllyn paras (1dl=40g)13g40kcal1.3g8g0.3g1.9g
Fariinisokeri19g78kcal0g19.1g0g0g
Voi 16g119kcal0.2g0.1g13.3g0g
Muna, annos 60g6.5g5.7kcal0.5g0.1g0.4g0g
Mustikka metsä- 20g8.6kcal0.1g1.3g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana171g580kcal6.8g72.8g28.6g5g
Valittu annoskoko86g290kcal3.4g36.4g14.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna43g145kcal1.7g18.2g7.2g1.3g
Arvot/100g100g339kcal4g42.5g16.7g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=300592