Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali478g101kcal5.7g16.3g1g10g
Viinietikka 20g4.1kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 5.6g49kcal0g0g5.6g0g
Sokeri24g97kcal0g23.9g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g120g26kcal1.2g5.4g0g2.4g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1.6g4.1kcal0.2g0.3g0.1g0.6g
Mustapippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 199g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1700g568kcal14.4g92.6g13.4g26.4g
Valittu annoskoko850g284kcal7.2g46.3g6.7g13.2g
Annoskoko puolitettuna425g142kcal3.6g23.2g3.4g6.6g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649