Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 757g2155kcal117.3g1.5g189.2g0g
Sinappi 189g249kcal8.3g26.7g11.3g3.2g
Rypsiöljy 6810g60219kcal0g0g6809.6g0g
Viinietikka 568g117kcal0g2.8g0g0g
Suola, annos 3g114g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 76g214kcal7.9g32.1g1.6g19.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17024g125909kcal267g126.2g14023.4g46g
Valittu annoskoko8512g62954kcal133.5g63.1g7011.7g23g
Annoskoko puolitettuna4256g31477kcal66.8g31.6g3505.9g11.5g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868